leaf

Noutăți

Cum să ai un ciclu menstrual regulat

Fiecare femeie modernă știe că regularitatea ciclului menstrual este importantă. În același timp, la întrebarea ce este un ciclu menstrual neregulat și de ce apare această tulburare nu toată lumea va ști răspunsul. În plus, tulburările ciclului menstrual provoacă disconfort în viața cotidiană.

Să discutăm despre inconveniențe.

Să începem cu faptul că orice abatere de la normă implică mai mult decât inconveniențe în viața de zi cu zi. Acestea pot servi ca simptome ale unor boli și, prin urmare, sunt un semnal de alarmă pentru o vizită la medic.

Ce tulburări ale ciclului menstrual pot apărea?

Menstruația a început mai devreme

Menstruația apărută înainte de data preconizată este un mic dezastru: este neplăcut să te afli într-o situație incomodă din cauza hainelor murdare sau chiar să îți anulezi planurile. Să porți cu tine produse de igienă personală nu este dificil, dar oare chiar trebuie să privești scaunul unde ai stat de fiecare dată când te ridici și „nu ar trebui să porți haine de culoare albă”? Aceste momente îți afectează ritmul vieții, împiedicându-te să te simți liber și să îți faci planuri.

Eliminări sangvinolente prelungite

Menstruația s-a terminat, poți uita de aceasta pentru o perioadă de timp și te poți bucura de viață, dar nu a fost să fie – eliminările sangvinolente prelungite îți pot afecta dispoziția, îți pot păta hainele, îți pot afecta starea de bine și chiar îți pot submina încrederea în sine.

Lipsa menstruației

Poate a survenit o sarcină? Pentru cei care visează la o sarcină, lipsa menstruației e un moment plin de speranță și fericire. Dacă sarcina nu este așteptată – a trăi cu frică și incertitudine până la rezultatele testului de sarcină sau la debutul menstruației, cu siguranță nu e o plăcere.

Însă, dacă rezultatele testelor de sarcină sunt negative, iar menstruația întârzie de la 3 la 6 luni, aceasta reprezintă o amenoree secundară, care indică o tulburare a funcționării sistemului de reproducere.

Durere și disconfort

Menstruația este adesea însoțită de disconfort intestinal și senzații neplăcute la nivelul abdomenului inferior. Uneori, durerea este atât de severă, încât interferează nu numai cu activitatea profesională, dar chiar face dificil ridicatul din pat. Această durere nu este o normalitate și trebuie luate măsuri corespunzătoare.

Menstruația prea abundentă

Fiecare femeie pe parcursul timpului poate determina dacă menstruația este mai abundentă. În unele cazuri, pierderea de sânge este atât de mare, încât duce la o afecțiune periculoasă - anemie. Prin urmare, este important să monitorizați volumul eliminărilor și, în caz de dubii, este mai bine să consultați imediat medicul ginecolog.

Erupții cutanate pe parcursul sindromului premenstrual

În timpul ciclului menstrual, mai ales înainte de începutul menstruației, poate apărea o erupție cutanată. Dar dacă apar erupții cutanate pe suprafețe extinse ale feței și corpului, atunci merită să discutați despre acest lucru cu medicul dumneavoastră.

Fiecare femeie absolut sănătoasă observă ocazional fenomenele menționate de mai sus, într-o măsură mai mare sau mai mică. Stresul, infecțiile respiratorii acute, dietele restrictive severe, fluctuațiile considerabile ale greutății corporale, schimbările climatice, fumatul, alcoolul, exces de cofeină, tulburări hormonale - acești factori afectează ciclul menstrual și duc la diferite tulburări. Cu toate acestea, dacă dereglările ciclului apar de câteva ori pe an, ar trebui să consultați un medic specialist.

Cum să normalizați procesul?

Primul pas este diagnosticul. Acestui fapt ar trebui să-i acordați o atenție deosebită, deoarece este cheia unui tratament eficient.

1. Controlul sistematic

Începeți prin a completa un calendar al menstruației. Astăzi, sunt ușor de identificat multe opțiuni comode, fie sub formă de calendare de hârtie, fie sub formă de aplicații pe telefon. Ar fi bine să menționați nu doar numărul de zile de menstruație, dar și abundența eliminărilor și alte simptome.

2. Consultarea medicului ginecolog

Pentru vizită, selectați perioada de la a 5-a până la a 12-a zi a ciclului menstrual și discutați în detalii cu medicul despre manifestările care vă îngrijorează.

3. Verificarea statutului hormonal

Dacă este necesar, după consultare, medicul vă poate prescrie un test de sânge pentru determinarea statutului hormonal. Acest lucru va ajuta la determinarea cauzei tulburărilor de ciclu menstrual. ESTE IMPORTANT SĂ CUNOAȘTEȚI regulile de prelevare a probelor, deoarece unele dintre teste trebuie efectuate într-o anumită zi a ciclului menstrual, într-un moment al zilei, pe stomacul gol, etc. Și numai în așa mod rezultatele testului vor fi veridice.

Al doilea pas - eliminarea cauzei identificate.

Pentru a obține rezultate bune, trebuie să urmați recomandările medicului. Tulburările ciclului menstrual indică o problemă în organism și poate dura săptămâni sau chiar luni pentru a o rezolva. Iar unele afecțiuni necesită monitorizare și medicație pe tot parcursul vieții.

În cazul tulburărilor ciclului menstrual, medicii ginecologi recomandă adesea Cyclodynon®. Acest remediu pe bază de plante este non-hormonal și, prin urmare, este potrivit pentru aproape orice femeie, spre deosebire de preparatele hormonale. Medicamentul german Cyclodynon® are un efect moale și poate fi luat o perioadă îndelungată de timp.

Durata tratamentului este de 3 luni sau mai mult.

Nu acceptați disconfortul - există soluție a problemei. Fiți sănătoase!